Krickelin - drink your greens

Hittade det här fina (GODA!) receptet på en riktig hälsobomb!
(lånat bilder av lovely life)
 
 
 
recept (copy/paste)
 

1 näve spenat  Är känt för sitt järninnehåll men innehåller även kalcium, magnesium och kalium.

1 avocado – Sprängfylld med nyttiga fetter som både kan förebygga rynkor och förbättra hjärnkapaciteten.

1 lime – En bra källa till C-vitamin vilket hjälper din kropp att minska mängden fria radikaler. I lime finns även bioflavonoider, vilket är en antioxidant som skyddar cellerna mot toxiska skador.

1 bit ingefära – Kroppens bästa vän! Är bra mot inflammationer, ledbesvär, magbesvär, huvudvärk, illamående, toxiner och åksjuka. Ingefära anses även stärka hjärtat, bra mot högt blodtryck, förebyggande mot blodproppar, samt sänker det onda LDL-kolesterolet.

1 knippe mynta – Alla typer av mynta, framför allt pepparmynta, har i århundraden använts för att stimulera matsmältningen och lugna magen.

3 äpplen – Motverkar värk, stimulerar matsmältning och tarmfunktion samt bidrar till stöd för lever och njurar för att de bättre ska klara av att avgifta kroppen.

1/3 gurka – Gurka innehåller viktiga vitaminer som A,B, C-vitamin och kalium som har positiv effekt på hjärta och kärl. Det hjälper dessutom kroppen att rensa och föra ut restavfall.

3 msk chiafrön – Har en proteinhalt på 21 procent och innehåller 18 av de 20 aminosyrorna. Det är lika mycket protein som i nötkott, vilket gör chiafrön till en mycket bra källa till vegetabiliskt protein, som hjälper dig att bygga muskler.

 
 
1 Thea:

skriven

Men gud så god den ser ut! Vill verkligen prova!

Svar: gör det! väldigt trevlig på alla vis
Hello.

2 M:

skriven

Bon appetit!

Svar: <3
Hello.

Kommentera här: