candied ginger

Igår efter jobbet fick jag ett litet ryck och gjorde kanderad ingefära, det är ju faktiskt grymt gott.
 
 
 
500g färsk ingefära
10dl vatten
5dl socker
 
Dekor
3 dl socker
 

Do like this

  1. Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Koka dem i hälften av vattnet i 30 minuter tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt ingefäran svalna.

  2. Häll resterande vatten i kastrullen. Mät upp ingefäran i ett decilitermått. Tillsätt lika mycket socker som ingefära. Koka upp under omrörning. Låt blandningen sjuda tills sockerlagen nästan kokat bort och ingefäran blivit lite genomskinlig.

  3. Häll socker i en skål. Lägg i ingefäran och rör om tills den täckts med socker runt om. Låt ingefäran torka utbredd på bakplåtspapper.

  4. Förvara i lufttät burk.

 
 
 
frukost idag, fick en hel påse med plommon av pappa från deras trädgård så nu blir det plommon på allt tillsvidare! Fil med plommon, müsli och kanderad ingefära med lite kanel + kaffe ur min nya kaffemugg.
Trevlig helg.
 
 

Kommentera här: